Επιστολή προς το ΥΠΕΣ και την ΚΕΔΕ απέστειλε η ΠΟΜΙΔΑ, με την οποία ζητά την άμεση επαναλειτουργία της πλατφόρμας δήλωσης δημοτικών τελών της ΚΕΔΕ, αλλά και την επίλυση των εξής σημαντικών προβλημάτων που αφορούν τους ΟΤΑ και την ιδιωτική ακίνητη περιουσία:

Την άμεση και μόνιμη επαναλειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ, ως μόνιμου διαύλου επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των ιδιοκτητών ακινήτων της χώρας και του Απόδημου Ελληνισμού με τους Δήμους όπου ευρίσκονται τα περιουσιακά στοιχεία τους, στην οποία θα πρέπει να προστεθούν και όσες άλλες υπηρεσίες είναι δυνατή η διαδικτυακή λειτουργία τους.

Την αντιμετώπιση των υπολειπομένων εκκρεμοτήτων από τις μειώσεις ενοικίων του 2020, προκειμένου να είναι απρόσκοπτη η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος, ζήτησε με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ και την ΑΑΔΕ η ΠΟΜΙΔΑ.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Κάθε καλοκαίρι, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, γινόμαστε μάρτυρες (και ενίοτε θύματα) ενός ετήσια επαναλαμβανόμενου σκηνικού, εκείνου των πρωτοετών φοιτητών και των οικογενειών τους, που αναζητούν εναγωνίως κατοικία σε μια άλλη και συνήθως άγνωστη πόλη, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ, μέσα από ενοικιαστήρια κολλημένα έξω και γύρω-γύρω από αυτά. Οι υπάρχουσες φοιτητικές εστίες είναι γνωστό ότι δεν επαρκούν, γι΄αυτό και το βάρος της επίλυσης του προβλήματος της στέγασης των φοιτητών το σήκωσε η ιδιωτική πρωτοβουλία. Για το λόγο αυτό η ΠΟΜΙΔΑ απέστειλε επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς με τις προτάσεις της...

H ΠΟΜΙΔΑ ενημερώθηκε αρμοδίως ότι με διάταξη νόμου που θα συμπεριληφθεί σε νομοχέδιο του ΥΠΕΝ, θα δοθεί ολιγόμηνη παράταση της ισχύος των βεβαιώσεων μηχανικών της παρ. 1 του άρθρ. 83 Ν. 4495/2017. Μέχρις ότου δημοσιευτεί η νομοθετική αυτή ρύθμιση, σύνταξη συμβολαίων ακινήτων θα είναι δυνατή μόνον με πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου ή διηρημένης ιδιοκτησίας, δεδομένου ότι η διάταξη αυτή δεν θα έχει αναδρομική ισχύ. 

Την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι εκμισθωτές ακινήτων,  χωρίς την επίλυση των οποίων είναι αδύνατη τόσο η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος, όσο και η πληρωμή των εφετινών φορολογικών υποχρεώσεων των ιδιοκτητών ακινήτων, ζήτησε η ΠΟΜΙΔΑ από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με επιστολή της, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Παράταση της ισχύος της βεβαίωσης μηχανικού μέχρι 31.12.2021, εν όψει της επικείμενης μαζικής προσέλευσης πολιτών για σύνταξη συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης ακινήτων και των ανυπέρβλητων δυσχερειών που συνεπάγεται η αποκλειστική ισχύς της "ταυτότητας κτιρίου" για το διάστημα αυτό, ζήτησε με επιστολή της προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ η ΠΟΜΙΔΑ. Με την επιστολή της αυτή η ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε τα εξής: