Ένα δυναμικό εκθεσιακό τριήμερο ετοιμάζεται να ζήσει η Θεσσαλονίκη από τις 10 έως 12 Νοεμβρίου 2023, με τη διοργάνωση της 2ης Real Estate Expo North, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο ΔΕΘ – HELEXPO, στο περίπτερο 16.


Η Real Estate Expo North είναι η μοναδική έκθεση για τα ακίνητα και τις επενδύσεις, που δίνει την ευκαιρία σε εγχώριους και διεθνείς επενδυτές να εξερευνήσουν την αγορά ακινήτων στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, με τη διοργάνωση της 38ης Philoxenia – Hotelia, της διεθνούς έκθεσης φιλοξενίας για τους επαγγελματίες των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και της εστίασης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία για δικτύωση (networking) και επαγγελματικές συμφωνίες. 

H μοναδική έκθεση για το Real Estate πηγαίνει Θεσσαλονίκη 18-20 Νοεμβρίου 2022

Συμμετέχει και η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Θεσσαλονίκης!

ΔΕΘ - HELEXPO, περίπτερο 16

Μετά την μεγάλη επιτυχία της Αθήνας, η Real Estate Expo δίνει ραντεβού με τους επαγγελματίες του κλάδου στην Θεσσαλονίκη, από 18 έως 20 Νοεμβρίου 2022. Η Real Estate Expo North φιλοξενείται στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισµού Philoxenia – Hotelia, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο ΔΕΘ – HELEXPO, στο περίπτερο 16.

Η ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΝ.Ι.Α.Θ.), μέλος της ΠΟΜΙΔΑ, σας προσκαλεί σε ενημερωτική εκδήλωση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενημέρωσης ιδιοκτητών ακίνητων Erasmus+ - EduHome της ΠΟΜΙΔΑ και της UIPI και που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, στα γραφεία της ΕΝΙΑΘ (Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη) από τις 10.00 π.μ., με διαδικτυακή συμμετοχή μέσω ΖΟΟΜ Meeting (https://us02web.zoom.us/j/81179678462). Δείτε την πρόσκληση...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 39ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοκτητών Ακινήτων. Τοποθετήσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Την δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους περισσότερους – όπως είπε – φορολογούμενους επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σήμερα, μιλώντας στο 39ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοκτητών Ακινήτων της ΠΟΜΙΔΑ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 29 Ιανουαρίου στην αίθουσα “Ερμής” του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Στο ίδιο συνέδριο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας δεσμεύθηκε για την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων της ΠΟΜΙΔΑ, μεταξύ των οποίων για την κατάργηση της βεβαίωσης ΤΑΠ κατά τη σύνταξη συμβολαίων μεταβίβασης, ο γενικός γραμματέας Δασών κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης ανήγγειλε την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για τους δασωθέντες αγρούς ενώ ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2022 θα ενταχθούν στην πλατφόρμα myproperty, (μέσω της οποίας γίνονται ηλεκτρονικά οι μεταβιβάσεις ακινήτων), οι κληρονομιές και οι άτυπες δωρεές.

Το Παρατηρητήριο Τιμών και Εκτιμήσεων Ακίνητων Ελλάδος & Ν.Α. Ευρώπης του Ελληνοσερβικού  Εμπορικού, Τουριστικού, Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Β. Ελλάδος αναγνωρίζοντας τη ριζική ανατροπή του τοπίου στο Real Estate και τις υποδομές  που διαμορφώνονται στην Ελλάδα διοργανώνει την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου κι ώρα 19.00  - 21.00 υβριδική  Στρογγυλή Τράπεζα  με θέμα:

“ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟ REAL ESTATE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”

Με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας και τις επερχόμενες φορολογικές δηλώσεις η ΠΟΜΙΔΑ διοργανώνει την Τρίτη, 1η Ιουνίου 2021, από τις 5.00 μ.μ. διαδικτυακή Ημερίδα  για ενημέρωση των ιδιοκτητών ακινήτων και των φοροτεχνικών τους.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος θα αναφερθεί στα θέματα αρμοδιότητάς του που αφορούν την ιδιωτική ακίνητη περιουσία και την ανάπτυξή της, τη χρηματοδότηση αστικών αναπλάσεων και πολεοδομικών μελετών από το Ταμείο Ανάκαμψης, και τις συνέπειές τους για την οικονομία και την κοινωνία.