Με το νόμο 4722/2020 και τις αποφάσεις που ακολουθούν, υλοποιήθηκε η πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για προαιρετικές μειώσεις μισθωμάτων, που είναι ο μοναδικός τρόπος να τεθεί οριστικό τέρμα στις αναγκαστικές μειώσεις. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία ισχύουν πλέον τα εξής:

Η δυνατότητα φορολογικά "επιδοτούμενων" προαιρετικών μειώσεων ενοικίων τουλάχιστον κατά 30%, κατόπιν συμφωνιών μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών, ισχύει στις ακόλουθες περιπτώσεις μισθώσεων:

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, περί τα τέλη Αυγούστου, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των επιτυχόντων στις εισαγωγικές εξετάσεις στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας, παρακολουθούμε το δράμα χιλιάδων πρωτοετών φοιτητών και των οικογενειών τους, που εναγωνίως αναζητούν κατοικία σε άλλη πόλη, επειδή οι υπάρχουσες κατά τόπους φοιτητικές εστίες δεν επαρκούν.

 

Η ΠΟΜΙΔΑ χαιρετίζει την πανηγυρική υλοποίηση της πρότασής της προς την Κυβέρνηση και την ΚΕΔΕ με τη λειτουργεία της πρωτοπορειακής Πλατφόρμας Δήλωσης Διόρθωσης Τ.Μ. για τη δήλωση και διαγραφή των κάθε είδους οφειλών προς τους ΟΤΑ από ελλιπή εμβαδά ακινήτων, και, απαντώντας σε βροχή ερωτημάτων τόσο των μελών της όσο και πάμπολλων ενδιαφερομένων ιδιοκτητών, ανακοινώνει τα εξής:

Αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων, μέλη της οργάνωσής μας, έχουν παράλληλα και την προσωρινή ή μόνιμη, ιδιότητα του ενοικιαστή. Επίσης συχνότατα ενοικιαστές απευθύνονται στην ΕΝΙΑΘ ζητώντας τη γνώμη μας για διάφορα θέματα που προκύπτουν. Εξάλλου οι ενοικιαστές είναι στην ουσία οι στενότεροι συνεργάτες μας. Παραθέτουμε λοιπόν σύντομο δεκάλογο των όσων κάθε ενοικιαστής οφείλει να γνωρίζει αναφορικά με τις μισθώσεις κατοικιών...

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων ρευματοκλοπής σε όλη τη χώρα έχει εξελιχθεί σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα, γεγονός που οδήγησε στην αυστηροποίηση του σχετικού ρυθμιστικού πλαισίου από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του.