Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε στην Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Θεσσαλονίκης η Κοινοπραξία "Κτηματολόγιο Χαλκιδικής" ενημερώνονται όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων ότι λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων προς το Κτηματολόγιο για τις περιοχές της Περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής στις 14-10-2019

Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτρη Οικονόμου, μετά και από την πρόσφατη συνάντηση  με το Προεδρείο της ΠΟΜΙΔΑ, δίνονται σύντομες παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο στις παρακάτω κτηματογραφούμενες 35 περιοχές της χώρας, ως ακολούθως:

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ απηύθυνε πρόσκληση στους ιδιοκτήτες κάθε είδους ακινήτων σε  πολλές περιφερειακές ενότητες της χώρας να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής, όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Κτηματολόγιο Α.Ε. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών η Κτηματολόγιο Α.Ε. δημιούργησε 76 Γραφεία Κτηματογράφησης στα οποία από 17 Ιουνίου οι πολίτες θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους για τις 107 νέες περιοχές που εντάσσονται στο ΕθνικόΚτηματολόγιο. Κάθε Γραφείο Κτηματογράφησης είναι αρμόδιο για τα ακίνητα που δηλώνονται σε μία ή περισσότερες περιοχές.
Δείτε τους 15 Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι με πρόσφατη εξαγγελία του Υπουργού κ. Σουφλιά, κηρύχθηκαν υπό Κτηματογράφηση και στους οποίους όσοι ιδιοκτήτες έχετε ακίνητα πρέπει να τα δηλώσετε μέσα στο χρονικό διάστημα από 17 Ιουνίου 2008 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2008, εκτός των κατοίκων εξωτερικού όπου η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2008.

Ακολουθεί συνοπτικός οδηγός από το σωματείο μας, σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να προβούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να δηλώσουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο, ο οποίος δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος".