ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΝ.Ι.Α.Θ.», προσκαλεί τα μέλη του, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, που θα διεξαχθεί την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18.00 στο Ξενοδοχείο MACEDONIA PALACE, (Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2), κατά τη διεξαγωγή του 7ου Συνεδρίου Ακινήτων Prodexpo Northπροκειμένου να συζητηθούν τα εξής θέματα:

Από την Ευτυχία Βατάλη και τα portal www.TheOpinion.gr και www.b2green.gr 

Σε… άνθρακα απειλεί να μετατρέψει – και μάλιστα εν μία νυκτί – τις περιουσίες χιλιάδων ιδιοκτητών νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για την εκτός σχεδίου δόμηση.

Άνοιξε η νέα ψηφιακή εφαρμογή της ΑΑΔΕ μέσω της οποίας θα γίνεται η μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 10% των κατοικιών που είναι ασφαλισμένες για φυσικές καταστροφές, με βάση τα δεδομένα που απέστειλαν στην ΑΑΔΕ οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις για τις κατοικίες, το κεφάλαιο ασφάλισης και τα 3 υποχρεωτικά είδη ασφαλισμένων κινδύνων (σεισμός, πυρκαγιά, πλημμύρα). 

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου έχει αναρτηθεί το σχέδιο νόμου του ΥΠΟΙΚ "Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής", το οποίο περιέχει σημαντικές φορολογικές ρυθμίσεις. Εκεί θα δείτε και τα μέχρι τώρα σχόλια της ΠΟΜΙΔΑ στα άρθρα 14, 20, 28 και 29 του σχεδίου νόμου. 

Σχετικά με το σ.ν. αυτό, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Να μην εξαιρεθούν από την έκπτωση 10% του ΕΝΦΙΑ όσοι ιδιοκτήτες ασφαλισμένων κατοικιών υπολείπονται κατά τι από κάποιες από τις, έως τώρα άγνωστες, προβλεπόμενες προϋποθέσεις, ζήτησε με επιστολή της προς το οικονομικό επιτελείο η ΠΟΜΙΔΑ, γιατί αυτό δημιουργεί έντονο συναίσθημα αδικίας και δυσπιστίας των πολιτών προς το όλο μέτρο. Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά να εκδοθεί απόφαση με την οποία να ισχύσουν ως προς το θέμα αυτό οι εξής μεταβατικές ρυθμίσεις:

Με αφορμή την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ από την ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνονται τα εξής:

Ο πρωθυπουργός προχώρησε χθες σε εξαγγελίες σε σχέση με τα ακίνητα, που αφορούν σταδιακή επέκταση της υποχρεωτικής ασφάλισης κτιρίων και παρέμβαση στις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών.