Φίλες και Φίλοι Ιδιοκτήτες,

Η ακίνητη ιδιοκτησία αποτελεί το αποτέλεσμα των μόχθων και προσπαθειών μιας ολόκληρης ζωής για πολλούς από εμάς. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η εκάστοτε κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον ιδιοκτήτη κατά κύριο λόγο ως αιμοδότη για να εισπράττει φορολογικά έσοδα, ενώ πολλές νομοθετικές ρυθμίσεις παλαιότερες και σύγχρονες (ενοικιοστάσιο, απαλλοτριώσεις κλπ.) τείνουν να μειώνουν την αξία της ιδιοκτησίας και να προκαλούν ποικίλα προβλήματα στην αξιοποίηση της. Η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Θεσσαλονίκης έρχεται σήμερα να εκπροσωπήσει ενεργά τους ιδιοκτήτες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιφέρειας του νομού και να αποτελέσει τη φωνή μικρών και μεγάλων ιδιοκτητών απέναντι στις τοπικές και πολιτειακές αρχές. Με έτος ίδρυσης το 2001 έχουμε καταφέρει όλα τα προηγούμενα χρόνια να έχουμε μία αξιόλογη δραστηριότητα και να μεταφέρουμε στις τοπικές αρχές τις απόψεις των ιδιοκτητών, προβάλλοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ιδιοκτησία και προτείνοντας λύσεις για την επίλυσή τους.

Οι ηλεκτρονικές αυτές σελίδες περιέχουν μια σύντομη παρουσίαση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Θεσσαλονίκης (ΕΝ.Ι.Α.Θ), της οργάνωσης που αγωνίζεται να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της Ελλάδας σε συνεργασία με την Π.ΟΜ.ΙΔ.Α, προβάλλοντας τις απόψεις και υπερασπίζοντας τα συμφέροντά τους, ενώ προσφέρει σε όλα τα μέλη του ενημέρωση για σημαντικά θέματα που αφορούν την ιδιοκτησία και βοήθεια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέσω του γραφείου ενημερώσεως (οδός Αριστοτέλους αρ.4) και πλέον με μία πρωτοποριακή διαδικτυακή σελίδα, που προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες.

Η ΕΝ.Ι.Α.Θ από την ίδρυσή της αποτελεί μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.), ο Πρόεδρος της οποίας κ.Στράτος Παραδιάς και Πρόεδρος και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ακίνητης Ιδιοκτησίας-UIPI, μας περιέβαλε με αμέριστη συμπαράσταση και παρείχε ανεκτίμητη βοήθεια από την αρχή της προσπάθειάς μας. Η Π.ΟΜ.ΙΔ.Α πρέπει να τονισθεί ότι αποτελεί σήμερα τον επίσημο συνομιλητή των κυβερνήσεων και των πολιτικών κομμάτων για όλα τα θέματα της ακίνητης ιδιοκτησίας στη χώρα μας και συμμετέχει σχεδόν σε όλες της νομοπαρασκευαστικές επιτροπές που πρόκειται να ρυθμίσουν θέματα ακίνητης ιδιοκτησίας. Αν παρακολουθείτε στενά τα θέματα της ακίνητης ιδιοκτησίας στη χώρα μας, οπωσδήποτε θα σας είναι γνωστή η ανεκτίμητη προσφορά της. Σκεφτείτε μόνον ποια θα ήταν η σημερινή θέση των ιδιοκτητών ακινήτων στην Ελλάδα, αν δεν είχε διεξάγει με πείσμα και αποτελεσματικότητα η Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. τους σκληρούς και άνισους αγώνες που χρειάστηκαν, για να φτάσουμε στην κατάργηση του παράλογου ενοικιοστασίου, στην απελευθέρωση των μισθώσεων κατοικιών και των επαγγελματικών μισθώσεων, αλλά και στην επίλυση τόσων άλλων προβλημάτων.

Να θυμάστε πάντα ότι μέσα στο σημερινό νομοθετικό, φορολογικό και πολεοδομικό κυκεώνα, είναι επιβεβλημένο να υπάρχει εκπροσώπηση των ιδιοκτητών ακινήτων και μάλιστα σε μία χώρα όπου το 85 % του πληθυσμού της διαθέτει ακίνητη ιδιοκτησία. Επίσης είναι αναγκαίο να σας ενημερώσουμε ότι η ΕΝ.Ι.Α.Θ έχει ένα και μοναδικό χρηματοδότη και εντολέα: ΕΣΑΣ! Συμμετέχοντας στην ΕΝ.Ι.Α.Θ, βοηθάτε τον ίδιο τον εαυτό σας!

Φίλε ιδιοκτήτη, δώσε δύναμη στη φωνή σου και ενίσχυσε την προσπάθειά μας με την συμμετοχή σου, ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΡΑ !

Είναι πια τόσο εύκολο, απλά συμπλήρωσε τη φόρμα εγγραφής μέσα από την ηλεκτρονική μας σελίδα. Έλα και εσύ σήμερα κοντά μας, για να ενισχύσεις τον αγώνα που δίνουμε για τα δικαιώματα των ιδιοκτητών.

Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Ι.Α.Θ

Kωνσταντίνος Χαϊδούτης