Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ απηύθυνε πρόσκληση στους ιδιοκτήτες κάθε είδους ακινήτων σε  πολλές περιφερειακές ενότητες της χώρας να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής, όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Κτηματολόγιο Α.Ε. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών η Κτηματολόγιο Α.Ε. δημιούργησε 76 Γραφεία Κτηματογράφησης στα οποία από 17 Ιουνίου οι πολίτες θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους για τις 107 νέες περιοχές που εντάσσονται στο ΕθνικόΚτηματολόγιο. Κάθε Γραφείο Κτηματογράφησης είναι αρμόδιο για τα ακίνητα που δηλώνονται σε μία ή περισσότερες περιοχές.
Δείτε τους 15 Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι με πρόσφατη εξαγγελία του Υπουργού κ. Σουφλιά, κηρύχθηκαν υπό Κτηματογράφηση και στους οποίους όσοι ιδιοκτήτες έχετε ακίνητα πρέπει να τα δηλώσετε μέσα στο χρονικό διάστημα από 17 Ιουνίου 2008 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2008, εκτός των κατοίκων εξωτερικού όπου η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2008.

Ακολουθεί συνοπτικός οδηγός από το σωματείο μας, σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να προβούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να δηλώσουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο, ο οποίος δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος". 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία κτηματογράφησης της χώρας μας, στα πλαίσια της προσπάθειας κατάρτισης Εθνικού Κτηματολογίου.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος πολεοδομικός νόμος 3212/2003, κατά τη συζήτηση του οποίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.) είχε κληθεί στη Βουλή να καταθέσει της απόψεις της, ορισμένες από τις οποίες ενσωματώθηκαν στο νόμο, πλην όμως, πολλά σημαντικότατα θέματα παρέμειναν αρρύθμιστα, με πρώτο και κυριότερο την επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος για τα εκτός σχεδίου πόλεως ακίνητα, στα οποία παραμένει το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου...