Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων ρευματοκλοπής σε όλη τη χώρα έχει εξελιχθεί σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα, γεγονός που οδήγησε στην αυστηροποίηση του σχετικού ρυθμιστικού πλαισίου από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του.

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, περί τα τέλη Αυγούστου, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των επιτυχόντων στις εισαγωγικές εξετάσεις στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας, παρακολουθούμε το δράμα χιλιάδων πρωτοετών φοιτητών και των οικογενειών τους, που εναγωνίως αναζητούν κατοικία σε άλλη πόλη, επειδή οι υπάρχουσες κατά τόπους φοιτητικές εστίες δεν επαρκούν.

 

Αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων, μέλη της οργάνωσής μας, έχουν παράλληλα και την προσωρινή ή μόνιμη, ιδιότητα του ενοικιαστή. Επίσης συχνότατα ενοικιαστές απευθύνονται στην ΕΝΙΑΘ ζητώντας τη γνώμη μας για διάφορα θέματα που προκύπτουν. Εξάλλου οι ενοικιαστές είναι στην ουσία οι στενότεροι συνεργάτες μας. Παραθέτουμε λοιπόν σύντομο δεκάλογο των όσων κάθε ενοικιαστής οφείλει να γνωρίζει αναφορικά με τις μισθώσεις κατοικιών...