Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση της ΕΝ.Ι.Α.Θ που έλαβε χώρα την Πέμπτη 21-3-2018 και ώρα 17.30 στην Αίθουσα "Αλέξανδρος Ι" του MAKEDONIA PALACE στα πλαίσια της PRODEXPO-NORTH 2019. Διαβάστε το Δελτίο Τύπου...

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη 546.23
Τηλ. 2310220797 fax 2310276740
http://www.eniath.gr e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Για τη Γενική Συνέλευση της 21.3.2019 της ΕΝ.Ι.Α.Θ.

 

Με την παρουσία του Προέδρου της ΠΟΜΙΔΑ και της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (U.I.P.I.) κ. Στράτου Παραδιά διεξήχθη την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2018 και ώρα 17.15 στην αίθουσα "Αλέξανδρος Ι" του Ξενοδοχείου MACEDONIA PALACE, (Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2), στα πλαίσια του 2ου Συνεδρίου Ακινήτων Prodexpo North 2019, η Γ.Σ. της ΕΝΩΣΕΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΝ.Ι.Α.Θ) που χαρακτηρίστηκε από σημαντική προσέλευση ιδιοκτητών ακινήτων, εκπρόσωπων τοπικών φορέων, επιστημονικών συλλόγων και Σωματείων της ΠΟΜΙΔΑ από την υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς επεσήμανε ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν καταστεί η πλέον «ευάλωτη» κοινωνική ομάδα, εξαιτίας της φορολογικής επιβάρυνσης σήμερα, με την οποία η ακίνητη ιδιοκτησία έχει μετατραπεί από δικαίωμα σε βάρος. Χαρακτήρισε ολέθριο λάθος την επιβολή συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ και επανέλαβε ότι η ΠΟΜΙΔΑ δεν ζητά κατάργηση της φορολογίας αλλά εκλογίκευσή της και ελάφρυνση όλων των φορολογουμένων.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΝΙΑΘ κ. Κωνσταντίνος Χαϊδούτης αναφέρθηκε στη σημασία και τη συμβολή της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στις νέες αντικειμενικές αξίες και στην διαδικασία της κτηματογράφησης που ήδη έχει ξεκινήσει για τις τελευταίες περιοχές της χώρας. Διέψευσε επίσης τα δημοσιεύματα περί μαζικών εξώσεων μισθωτών από ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να τα αξιοποιήσουν μέσω του συστήματος των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

 

Ο κ. Κυριάκος Σαββίδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας "Γεωανάλυσις Α.Ε", η οποία έχει αναλάβει την κτηματογράφηση πολλών περιοχών της χώρας μεταξύ των οποίων της Π.Ε Χαλκιδικής, της Π.Ε Δράμας-Ξάνθης και της Π.Ε Καστοριάς-Φλώρινας αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών για να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους προκειμένου να μην τη χάσουν, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν, ενώ τόνισε το μεγάλης σημασίας έργο που συντελείται αυτήν την περίοδο, ώστε με την ολοκλήρωση της εργασίας του Κτηματολογίου σε όλη την Επικράτεια, θα υπάρχει μια πλήρης και σαφής εικόνα όλων των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών ακινήτων.

 

Ο κ. Ανδρέας Χίου, πρόεδρος της Πανελλήνιου Συνδέσμου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α) αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις μίσθωσης ακινήτων στην οικονομία του διαμοιρασμού και σε στατιστικά στοιχεία της αγοράς αυτής. Αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων αλλά και στα πρόστιμα που προβλέπονται σε περίπτωση μη τήρησης των προβλεπόμενων υποχρεώσεων.

 

Οι κκ. Θεόδωρος Σιώζιος, μέλος του Δ.Σ και φοροτεχνικός, αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις που φέρει η φετινή φορολογική δήλωση, αναφέροντας σε πίνακες τους Κωδικούς που πρέπει να συμπληρωθούν και αντίστοιχα παραδείγματα, ενώ έκανε αναφορά και στις ρυθμίσεις για τη φορολογία των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

 

Ο κ. Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος Βορείου Ελλάδος της Protergia αναφέρθηκε στο πρόγραμμα το οποίο σύναψε η Π.ΟΜ.ΙΔ.Α με την εταιρία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου Protergia με πολύ προνομιακές χρεώσεις για τα μέλη μας.

 

Ο κ. Νίκος Κεχαγιάογλου, ασφαλιστικός σύμβουλος Π.ΟΜ.ΙΔ.Α αναφέρθηκε στις νέες ρυθμίσεις του ομαδικού προγράμματος ασφάλισης κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ-ΙNTERAMERICAN.